Βασιλεία Πομπιέρη

H Βασιλεία Πομπιέρη είναι Δικηγόρος Αθηνών, διορισμένη στον Άρειο Πάγο και ειδικεύεται στο Εμπορικό – Εταιρικό Δίκαιο, στο Δίκαιο Επενδύσεων και στο δίκαιο Ακινήτων. Απόφοιτη με πλήρη υποτροφία του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών της έκανε την άσκηση της σε νομική υπηρεσία τράπεζας και τα πρώτα χρόνιας της δικηγορίας της ασχολήθηκε ως εξωτερικός συνεργάτης τραπεζών και νομικός σύμβουλος εταιριών. Στο University College London ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο με ειδίκευση στο εταιρικό και τραπεζικό Δίκαιο. Έκανε πρωταθλητισμό στη χειροσφαίριση και υπήρξε για μια δεκαετία βασικό μέλος των εθνικών ομάδων.

Μέσω της δικηγορικής εταιρίας στην οποία υπήρξε συνεργάτης και εταίρος, ασχολήθηκε αποκλειστικά με εταιρίες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στον τομέα της κατασκευής και ενέργειας ενώ διεξήγαγε ως συνήγορος διεθνείς διαιτησίες.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων και Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου. Είναι νομικός σύμβουλος σε εμπορικές επιχειρήσεις και δραστηριοποιείται πολύ έντονα στις επενδύσεις των ακινήτων. Ασχολείται pro bono με υποθέσεις αθλητικού Δικαίου, και συγκεκριμένα με την υποστήριξη ανήλικων αθλητών.

Βασιλεία Σ.Πομπιέρη- Δικηγόρος Αθηνών

Μαρίνα Π. Καλαϊτζή

H Μαρίνα Π. Καλαϊτζή είναι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης διορισμένη στο Εφετείο. Από το 2008 είναι ιδρυτικό μέλος στο δικηγορικό γραφείο  «Μ. ΚΑΛΑΪΤΖΗ και Συνεργάτες», η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε με άριστα από το 3ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Εξειδίκευσης (LL.M.) στο Δίκαιο Πληροφορικής και στα Προσωπικά Δεδομένα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 παρακολουθεί και συμμετέχει στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Δίκαιο Ενέργειας, Επιχειρηματικότητας,Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Ασκεί μάχιμη δικηγορία και διαθέτει σημαντική δικαστηριακή εμπειρία. Αναλαμβάνει και χειρίζεται ένα διευρυμένο φάσμα υποθέσεων, σχεδόν σε κάθε τομέα του δικαίου, με εξειδίκευση στο αστικό, εμπορικό και ποινικό δίκαιο, ωστόσο αναλαμβάνει με επιτυχία και υποθέσεις διοικητικού δικαίου. Είναι νομική σύμβουλος σε εμπορικές επιχειρήσεις, τόσο σε επίπεδο συμβουλευτικής δικηγορίας, όσο και σε δικαστική τους εκπροσώπηση. Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης και Νομική Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Είναι διαπιστευμένη εξετάστρια και βαθμολογήτρια του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α). Από το Δεκέμβριο 2019 είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Φίλων Γ/Μ Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου».

Μαρίνα Π. Καλαϊτζή- Δικηγόρος Παρ’ εφέταις

Καλλιόπη Κ. Γεροκωνσταντή

 

Η Καλλιόπη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτη  της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της υπήρξε ενεργό μέλος του Ερευνητικού Ομίλου Φοιτητών Νομικής και του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα και πιστοποιημένα σεμινάρια στους τομείς του αστικού και ποινικού δικαίου. Η εμπειρία της αφορά τον χώρο του αστικού, δικονομικού και τραπεζικού δικαίου.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 

Καλλιόπη Κ. Γεροκωνσταντή- Δικηγόρος Αθηνών